Energi- och näringsminister Ebba Busch på besök hos Ellevio

Nyheter

Onsdagen den 8 februari besökte energi- och näringsminister Ebba Busch (KD) Ellevio och Värtan för att få en djupare bild av vilken roll elnätsinfrastrukturen spelar för förverkligandet av våra klimat- och utvecklingsmål.

Tillsammans med Tobias Andersson, ordförande i riksdagens näringsutskott, diskuterade Ebba Busch energiomställningen, kapacitetsutmaningen och förutsättningarna för elnätens utbyggnad i Stockholm med Johan Lindehag, Henrik Bergström, Saira Alladin, David Bjurhall och Fredrik Persson. 

Besöket avslutades med en guidad visning av ställverket i Värtan, som just nu genomgår en omfattande ombyggnation. Hans Arnesjö och Lars Einar Enarsson, berättade mer om miljardprojektet som blir en viktig pusselbit för att säkra Stockholms fortsatta elektrifiering.

Under besöket passade vi på att ställa två snabba frågor till energi- och näringsministern. 

– Elnäten kommer behöva byggas ut i ett rasande tempo, samtidigt som mycket ska bytas ut av det gamla för att hålla för framtiden. Ger vi inte rätt förutsättningar för elnäten framåt, då kommer vi inte klara klimatomställningen eller klara av att bana väg för den gröna omställningen och jobben som kommer med den, säger Ebba Busch i intervjun med Ellevio.

Sidan uppdaterad 10 april 2024

Hjälpte den här sidan dig?