Hitta dina energitjuvar

Plugga in dina elprylar och få koll på var du kan minska din elförbrukning.

Vi bjuder på en smart kontakt – betala bara frakten. Ange kod SKRUVANER i kassan. Ett köp per kund så långt lagret räcker. Erbjudande i samarbete med GodEl på teknikmagasinet.se.

Så mycket el drar hushållsprylarna

Din elförbrukning mäts i enheten kilowattimmar (kWh). Din elräkning baseras på hur många kilowattimmar el du har förbrukat under den gångna månaden. Men hur mycket räcker en kilowattimme el till egentligen?

I listan nedan hittar du ett antal exempel på olika elektriska apparater och hur länge du kan använda dem tills du förbrukat en kilowattimme.

Pryl Watt Tid
Glödlampa 25 W 40 tim
LED-lampa 4 W 250 tim
Brödrost 1000 W 1 tim
Vattenkokare 2200 W 27 min
Adventsljusstake 21 W 48 tim
Ljusslinga 200 W 5 tim
Motorvärmare 600 W 1 tim 40 min
LED-TV 70 W 14 tim
Laptop 40 W 25 tim
Mobilladdare 5 W 200 tim
Dammsugare 600 W 1 tim 40 min
Tvättmaskin  500 W 2 tim

Dags att ta kontroll över din elräkning

I många år har vi fått höra att vi ska se över våra bolån med jämna mellanrum. Nu har turen kommit till elavtalen. När priserna stiger, och vi använder fler eldrivna produkter, får elkostnaden allt större påverkan på privatekonomin.

22 tips för en hållbar, ekonomisk och mysig jul

Hör du till dem som oroar dig för skyhöga elkostnader kopplade till julstöket? Var inte orolig. Med små medel går det alldeles utmärkt att fira både en energismart, ekonomisk och mysig jul. Ta del av våra bästa tips!

Är det fortfarande billigare att köra elbil?

Elpriserna stiger och bensin- och dieselpriserna likaså. För att reda ut den ekonomiska lönsamheten avseende drivmedel så kommer nu bilbranschorganisationen Mobility Sweden med klara besked. Elbilen är fortsatt billigast.